Eigenschappen KED helmen

KED caps zijn gemaakt voor veilig rijden. Dressuur, springen, vrij rijden, polo, rensport, voor iedere tak van de hippische sport is er een KED cap. Wat is er speciaal aan KED?

Iedere KED paardrijhelm heeft specifieke technische kenmerken. KED past unieke en gepatenteerde techniek toe op de diverse modellen.

Iedere KED helm wordt voor meer dan 95% gemaakt in  de eigen fabriek in Duitsland. Van ontwerp tot eindmontage, alles gebeurt in eigen huis en het materiaal komt ook uit Duitsland of één van de Europese buren.

Het resultaat:

 • het hoogste draagcomfort
 • ideale pasvorm
 • opperste bescherming
 • scherpe prijs

KED kenmerken

QUICKSAFE®

Ons QUICKSAFE®-systeem is een beproefd systeem dat zich miljoenen keren heeft bewezen. Het biedt optimaal bedieningscomfort en in sommige van onze helmen een heldere dubbele LED voor maximale veiligheid op de weg. Nauwkeurige fijnafstelling in beide richtingen met een enkele draai.

Ons QUICKSAFE®-systeem is aangebracht op de Tara modellen.

  MAXSHELL®

  Naast helmen met Inmold-technologie en het MIPS-systeem bieden we ook helmen met het maxShell®-proces, die exclusief in Duitsland worden geproduceerd. De maxShell®-technologie zorgt voor een verhoogde elasticiteit van de verbinding tussen de bovenste schaal van de helm en de onderste schaal, wat een positieve invloed heeft op de schokabsorberende eigenschappen..

  De maxShell®-technologie is gebruikt bij al onze modellen paardrijhelmen en caps.

   SWAROVSKI®

   Sommige caps zijn voorzien van originele SWAROVSKI®  kristallen. Ze zijn met de hand aangebracht en met de Swarovski®-kristallen valt de helm op door zijn unieke en verfijnde stijl.

   Modellen met de Swarovski®-kristallen: Tara en Paso

    FIDLOCK®

    De FIDLOCK®-technologie maakt het nog eenvoudiger om de bevestigingsgesp te sluiten. Dankzij de combinatie van magnetische kracht en mechanische vergrendeling sluit de FIDLOCK®-bevestigingsgesp bijna automatisch en kan deze met één hand worden bediend. Geen onbedoeld knijpen van de huid. De gespen zijn zeer betrouwbaar, robuust en veilig.

    De FIDLOCK®-technologie is aangebracht op de Tara modellen.

     QUICKSTOPP®

     Ons QUICKSTOPP®-systeem bovenaan de helm maakt een snelle aanpassing van de lengte van de riem mogelijk en voorkomt ongecontroleerd schuiven van de riem van de ene kant van het hoofd naar de andere.

     QUICKSTOPP®-systeem zit op alle Tara modellen.

      K-STAR®

      KED® is altijd een pionier geweest op het gebied van roerzicht. Met de succesvolle lancering van onze unieke K-Star®-technologie hebben we een nieuwe standaard gezet in de helmindustrie. Door retro-reflecterende deeltjes al in het productieproces van de helmschaal in te bedden, staat K-Star® voor de momenteel meest effectieve en consistente retroreflectie op het gebied van helmen. De reflector over het gehele oppervlak biedt 360 ° zichtbaarheid zonder de ontwerpopties voor de helmdecors op te offeren.

      K-Star® helmen garanderen maximaal zicht in het donker. Elke lichtstraal die op de helm valt, wordt rechtstreeks teruggegooid naar de lichtbron door de miljoenen kleine glasparels op de helmschaal. De helm lijkt helder en met een indrukwekkende intensiteit. Model: Paso Black K-star