Over ons

KED Helmen.
Sinds 1985 – Made in Germany.

ONZE MISSIE

Net als veel andere bedrijven is KED in een garage gestart als klein kunststofverwerkingsbedrijf in Freiberg am Neckar. Acht jaar later, in 1993, trad zijn dochter Doreen Knauer toe tot het management en werd DHG Knauer GmbH opgericht.
Het bedrijf produceerde helmen en helmsysteemcomponenten voor andere merken tot 1995, toen het bedrijf eindelijk zijn eigen merk creëerde: KED. De volgende jaren groeit KED snel. ‘Made in Germany’  is sindsdien ingebed in het DNA van KED en dat is tot op de dag van vandaag het leidende principe. Om de hoogste kwaliteitsnormen en de flexibiliteit te garanderen, is intensief geïnvesteerd in werknemers en ultramoderne ontwikkel en produktiefaciliteiten in Freiberg.
Tegenwoordig bestaat KED uit 120 medewerkers die helmen produceren voor fietsers en ruiters, in een fabriek van meer dan 10.000 vierkante meter. KED is een echt authentiek merk van de fabrikant. Het heeft een verticaal productiebereik van 95%, waardoor het de enige helmfabrikant is die bijna elke helm in zijn eigen fabriek in Duitsland produceert. Bezoekers van onze faciliteiten zijn vaak verrast om te zien dat alles onder hetzelfde dak gebeurt: van de toepassing tot schuimvoering tot de binnenste helmschaal tot de eindmontage en de productie van minuscule, spuitgegoten onderdelen.
Naast onze interne kwaliteitsbewakingssystemen, controleert de MPA Stuttgart onze productie voortdurend. Alle materialen worden gescreend op gevaarlijke stoffen.

Onze kernwaarden. “Iedere helm is van de hoogste kwaliteit en heeft de optimale pasvorm en draagcomfort. We zullen onze KED-helmen blijven uitrusten met nieuwe, baanbrekende functies om onze klanten te boeien.”

KED is de enige helmfabrikant is die bijna elke helm in zijn eigen fabriek in Duitsland produceert. Van de ontwikkeling tot en met de eindmontage en de productie van minuscule, spuitgegoten onderdelen.

Al onze moderne apparatuur is speciaal ontworpen en gemaakt voor onze helmen. Computergestuurd. Voor verfijnde produktie tot op elke millimeter. Met onze gespecialiseerde en hardwerkende medewerkers als de spil in het proces.

Onze helmen worden gemaakt in Duitsland. Premium quality. Geen serie produktie, maar custom made, met state of the art produktie apparatuur, voor compromisloze kwaliteit.

Meer weten?

GET IN TOUCH